Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od jakiegoś czasu gdy mam gości na obiad robię właśnie takiego fileta. Można przygotować sobie wieczorem, zabezpieczyć folią spożywczą i schować do lodówki, a potem tylko wrzucić do piekarnika. Polecam, bo jest pyszny.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 24
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 76
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 24
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 76
Składniki
Filety (najlepiej jednakowej wielkości) umyj i osusz. Do smaku dopraw solą i pieprzem. Każdy filet natnij wzdłuż w trzech lub czterech miejscach (w zależności od wielkości filetów). W każde wgłębienie za pomocą łyżeczki wciśnij pesto (może się okazać, że jedna łyżka pesto nie wystarczy, więc dajcie więcej). Na desce rozłóż 3 plastry boczku (poziomo), na boczku połóż plaster sera, a potem filet z pesto nacięciem do boczku z serem (na środku). Następnie brzegi boczku zawiń na filet i odwracając górą do dołu ułóż na blasze do pieczenia. Tak samo zrób z resztą filetów. Filety można piec od razu lub przygotować wcześniej. Gotowe filety piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35-45 minut w zależności od wielkości filetów i ich ilości (czasami robię więcej, więc czas delikatnie wydłużam).Podawać z tym co lubimy.