Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne danie obiadowe fasolkę szparagową z ziemniaczkami oraz sadzonym jajkiem. Danie proste i szybkie w przygotowaniu ale też pożywne i smaczne.
patelnia, nóż, garnek, łyżeczka, cedzak,
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8938
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 145
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 37
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 293
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2935
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8938
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 145
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 37
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 293
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2935
Składniki
Z fasolki odciąć końcówki i dokładnie ją wypłukać. Następnie przełożyć do garnka i zalać zimną wodą dodając łyżeczkę soli. Doprowadzić do zagotowania i gotować pod przykryciem ok. 15 minut, a najlepiej do miękkości fasolki , gotowaną fasolkę odcedzić. Na patelni roztopić masło, dodać bułkę tartą i smażyć aż bułka lekko się przyrumieni. Włożyć fasolkę doprawiając solą i delikatnie pieprzem według swojego smaku i uznania. Wymieszać, aby fasolka połączyła się z bułką tartą. Podawać z ugotowanymi ziemniaczkami oraz z sadzonym jajkiem. Smacznego.