Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Fasolka po bretońsku"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 269
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 77
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 269
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 74
Składniki
Namoczoną przez noc fasolę ugotuj, po czym odcedź i odstaw na później.
Cebulę pokrój w kostkę, a czosnek przeciśnij przez praskę i rozetrzyj z solą.
Boczek potnij w paski, a następnie podsmaż go na rozgrzanym oleju. Po chwili dodaj cebulę z czosnkiem. Gdy warzywa lekko się zeszklą, dorzuć ugotowaną fasolę i zalej całość szklanką wody. Kiedy zacznie wrzeć, dosyp przyprawy.
Gotuj 20 minut, a na koniec wymieszaj je z koncentratem pomidorowym, rozrobionym z zimną wodą i mąką.Źródło: Kurier TV