Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 16-02-2024
Jeden z moich ulubionych farszy czyli delikatna cukinia, ser feta i zioła. Pychota !!!
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 44
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 62
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2748
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 212
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 155
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 44
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 62
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2748
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 212
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 155
Składniki
Cukinię trzemy na tarce o grubych oczkach i smażymy na oleju razem z ziołami prowansalskimi. Cukinię smażymy aż jej soki całkowicie wyparują z patelni. Tak przygotowaną odstawiamy do wystudzenia.
Do cukinii dodajemy ser feta, który rozdrabniamy widelcem, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Z solą uważajcie bo ser jest dość słony.
Tak przygotowanym farszem nadziewamy pierogi, naleśniki lub krokiety. Ja dziś z tego farszu zrobiłam pierogi. Smacznego !!!
;-)
;-)
;-)