Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone dynie nafaszerowane mięsem z ryżem i pomidorami, do tego przykryte żółtym serem
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 156
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 18
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 79
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 400
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19577
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 156
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 18
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 79
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 400
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19577
Składniki
Przygotowanie farszu: Ugotować ryż, pokroić i usmażyć cebulę i wystudzić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i drobno pokroić. Czosnek drobno posiekać. Wymieszać mięso, ryż,cebulę, czosnek, pomidory i szczypiorek. Doprawić solą i pieprzem.
Dynie umyć, przekroić na pół. Wypełnić farszem. Owinąć w folię aluminiową.
Rozgrzać piekarnik do 190 stopni. Piec dynie 50-60 minut. Po tym czasie odwinąć, przykryć serem żółtym. Piec jeszcze 10-15 minut , najlepiej do zarumienienia sera.