Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drożdżowy placek z twarożkiem i warzywami"
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 31
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 41
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21481
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 51
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 28
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 31
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 41
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21481
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 51
Składniki
Drożdże i cukier rozpuść w 2/3 szkl. ciepłej wody. Wlej do mąki. Dodaj oliwę. Zagnieć gładkie ciasto (ew. dolej jeszcze trochę ciepłej wody). Odstaw na godzinę.
Groszek i brokuł umyj. Warzywa ugotuj (osobno) w posolonej wodzie. Odcedź, wystudź. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieć. Rozwałkuj na dwa placki. Piecz je ok. 30 minut w temp. 180 st.
Serek utrzyj z czosnkiem. Odkrój 2 plasterki cytryny, z reszty wyciśnij sok. Wlej go do serka. Dodaj sól i pieprz. Wymieszaj. Rozsmaruj na drożdżowych spodach. Obłóż warzywami. Posyp posiekanym tymiankiem i oregano. Udekoruj plasterkami cytryny.Źródło: Naj