Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drobiowa rolada ze śliwką"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 168
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 24
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 98
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 434
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19586
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 168
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 24
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 98
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 434
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19586
Składniki
Masło rozgrzej na patelni, podduś pokrojone w paski śliwki. Piersi natnij wzdłuż, ale nie do końca, tak aby powstał duży kotlet. Delikatnie rozbij tłuczkiem. Mięso posyp solą i pieprzem. Na mięsie ułóż farsz, mocno zwiń roladę, przypraw solą, pieprzem i tymiankiem. Tak samo zrób z drugą piersią.
Roladki ułóż na folii spożywczej i mocno zwiń, skręcając końce (tak jak pakuje się cukierki) i zakręcając nitką. Gotuj we wrzącej wodzie 20 minut. Wyjmij, odpakuj, pokrój w plastry. Roladę możesz też upiec w żaroodpornym naczyniu z dodatkiem łyżki oleju i kilku łyżek wody. Rolada może być przystawką oraz doskonałym dodatkiem do kanapek i sałatek. Udekoruj bazylią.
Czas przygotowania: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień