Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drobiowa „babka”"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 61
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 278
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 61
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 278
Składniki
Pokrojone jarzyny, kurczaka, zieleninę (gałązkę natki odłóż) i przyprawy zalej 2 litrami wody.
Ugotuj. Wyjmij marchewki i mięso, ostudź. Wywar przecedź. Żelatynę namocz, rozpuść w gorącym wywarze.
Do formy na babkę wlej odrobinę ostudzonego wywaru. Odstaw na chwilę do stężenia.
Ułóż odłożoną natkę, pokrojone marchewki i jajka, osączony groszek zielony. Wlej trochę wywaru, odstaw. Ułóż pokrojonego kurczaka, zalej resztą wywaru. Schłodź.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie