Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Cukiniowe roladki"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 57
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 277
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 57
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 277
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Obierz ze skorupek i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Obrane ziemniaki ugotuj w osolonym wrzątku. Następnie odcedź i rozgnieć tłuczkiem.
Tuńczyka wyjmij z puszki, dodaj do ziemniaków razem z jajkami i posiekanym szczypiorkiem. Dopraw masę solą morską oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Całość wymieszaj na jednolitą pastę.
Cukinię umyj i przy pomocy obieraczki do warzyw zetnij podłużne paski. Skrop je oliwą i usmaż na patelni grillowej.
Rozsmaruj na nich przygotowaną pastę tuńczykową i zwiń w roladki. Na wierzchu ułóż groszek.
Udekoruj półmisek z przystawką pokrojonymi pomidorkami, mozzarellą i owocami.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 140. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax