Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cukiniowe paszteciki"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 83
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Madej-Stasiak z Łodzi
Ciasto: drożdże, cukier i śmietanę wymieszaj. Margarynę posiekaj z mąką. Dodaj rozczyn drożdżowy, żółtko, jajko, ocet, olej i sól, wyrób. Odstaw na 30 min.
Farsz: kurczaka ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź. Zmiel z chlebem, cebulą i czosnkiem. Cukinię umyj, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Odciśnij. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż cukinię. Oprósz curry, solą i pieprzem. Wymieszaj z mięsem.
Ciasto rozwałkuj na grubość pół cm, posmaruj farszem. Przekrój wzdłuż na pół. Zwiń, zaczynając od szerszej strony. Pokrój po skosie na prostokąty. Paszteciki posmaruj białkiem i posyp kminkiem. Piecz 30 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie