Cukinia faszerowana pęczakiem, warzywami i serem mozzarella

Cukinia faszerowana pęczakiem, warzywami i serem mozzarella
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Przepyszna cukinia faszerowana kaszą pęczak, fasolką szparagową, pomidorem i serem mozzarella. Polecam.

Składniki

  • 2 małe cukinie,
  • szklanka kaszy pęczak,
  • 1 pomidor,
  • 200 g fasolki szparagowej,
  • pęczek natki pietruszki,
  • 125 g sera mozzarella,
  • sól i pieprz do smaku,
  • szczypta płatków chilli.

Przygotowanie

  1. Pęczak gotujemy na sypko wg wskazówek na opakowaniu.

    Fasolkę gotujemy al dente około 8-10 minut, studzimy i kroimy na mniejsze kawałki.
    Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę.
    Połowę sera kroimy w kostkę, resztę w plasterki.
    Do kaszy dodajemy fasolkę, pomidora, ser pokrojony w kostkę i przyprawy.
    Cukinię kroimy wzdłuż na pół.
    Wykładamy farsz połówki cukini.
    Układamy plasterki sera.
    Pieczemy 30-35 minut.

    Smacznego ;)

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 17 lipca
Super przepis:)
Składniki
  • 2 małe cukinie,
  • szklanka kaszy pęczak,
  • 1 pomidor,
  • 200 g fasolki szparagowej,
  • pęczek natki pietruszki,
  • 125 g sera mozzarella,
  • sól i pieprz do smaku,
  • szczypta płatków chilli.
Składniki