Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto wytrawne"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 14
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 66
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 393
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 14
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 66
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 393
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Składniki
na ciasto miksuję. Dodaję do niego nadzienia: kukurydzę, plasterki oliwek (ok. 1/2 słoika), pokrojony w kostkę i zesmażony boczek, kosteczki papryki, ser, posiekaną natkę (zostawiam trochę sera i natki).
Ciasto delikatnie mieszam, przekładam do keksówki wysmarowanej tłuszczem. Zapiekam 35 min w temp. 180°C. Posypuję resztą sera wymieszanego z pietruszką i zapiekam jeszcze 12 min.
Kroję w plastry. Są pyszne polane podsmażoną cebulką.Źródło: Kobieta i życie