Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciabata na drożdżach"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 28
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 81
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 28
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 81
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Składniki
Przygotuj zaczyn. Mąkę przesiej. Drożdże wymieszaj z wodą, dodaj do mąki. Odstaw na 12 godzin. Po tym czasie drożdże rozprowadź z mlekiem, dodaj do zaczynu, wlej wodę, oliwę, mąkę i sól, wymieszaj. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia na 2 godz.
Ciasto rozciągnij na prostokąt, odstaw na 20 min. Piecz w temp. 220° C przez 30 min.
CZAS: około 3 godzinyŹródło: Dobry Tydzień