Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Chłodnik z pieczenią"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 24
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 76
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 24
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 76
Składniki
Botwinę oczyść, opłucz i pokrój. Zalej wrzącą, lekko zakwaszoną wodą i ugotuj. Umytą rzodkiewkę pokrój w plasterki. Ogórki obierz, przetnij na połówki, wydrąż pestki, a miąższ posiekaj w słupki.
Zsiadłe mleko wymieszaj ze śmietaną i roztrzep trzepaczką. Dodaj wystudzoną botwinkę, ogórki i rzodkiewkę oraz pokrojone w paseczki mięso z posiekaną zieleniną. Całość przypraw solą, cukrem i zalej kwasem burakowym. Wstaw chłodnik do lodówki. Podawaj po godzinie.Źródło: Kurier TV