Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chłodnik litewski"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 269
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 73
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 75
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 269
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 73
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 75
Składniki
Botwinkę umyj, pokrój z łodygami i obranymi buraczkami. Zalej wrzątkiem, zakwaś sokiem z cytryny i posyp łyżeczką cukru. Gotuj na małym ogniu 8-10 minut.
Ogórki i rzodkiewki umyj i obierz. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach albo pokrój w kostkę. Koperek i szczypiorek drobno posiekaj.
Maślankę i serek mascarpone wymieszaj, wlej do zupy. Dorzuć przygotowane warzywa i śmietanę.
Przegrzebki usmaż na maśle. Skrop cytryną, posól i posyp koperkiem. Podawaj z chłodnikiem.
Czas przygotowania: 50 min, ilość kalorii na 1 porcję: 200. Stopień trudności: średni
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Telemax