Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cannelloni ze szpinakiem"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 269
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 73
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 75
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 269
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 73
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 75
Składniki
Szpinak rozmroź i odciśnij.
Czosnek posiekaj razem z cebulą. Zeszklij na rozgrzanym oleju, po czym dodaj szpinak i odrobinę startej gałki muszkatołowej. Smaż kilka minut, aż dobrze odparuje, i zalej całość przecierem pomidorowym doprawionym solą, pieprzem i ziołami (odłóż część na później).
Nadziej surowe rurki makaronowe farszem. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem.
Wierzch polej pozostałym przecierem pomidorowym oraz beszamelem i posyp serem. Piecz pół godziny w 180°C.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 420. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax