Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękki, ciągnący się ser pleśniowy i kwaskowe, aromatyczne winogrona - idealne połączenie na jesienne chłody. Ser świetnie sprawdzi się na obiad, lub wspólną gorącą przekąskę.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 17
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 17
Składniki
Ser nacinamy od góry w kratkę. Układamy go w naczyniu żaroodpornym nasmarowanym olejem. Winogrona myjemy i obieramy z gałązek. Układamy naokoło sera. Całość polewamy syropem klonowym i posypujemy ziołami prowansalskimi. Zapiekamy w 190 stopniach z termoobiegiem przez 15 minut. Podajemy z pieczywem - kromki smarujemy rozpuszczonym serem i na nim układamy winogrona.