Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do burgerów dobre będą zarówno świeżo ugotowane, jak i pozostałe z poprzedniego dnia ziemniaki. Żeby usprawnić sobie pracę posiłkuję się czasami ugotowaną soczewicą z puszki lub kartonu. Burgery bardzo dobrze się formują i smażą, nic się nie rozpada i nie przywiera. Idealne danie dla miłośników ziemniaków i wszelkiego rodzaju kotletów. Można podać je z dowolną surówką i sosem.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 43
Składniki
Gotuję ziemniaki w osolonej wodzie (można wykorzystać z poprzedniego dnia). W międzyczasie podsmażam na oliwie pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Przyprawiam solą i pieprzem. Odstawiam.
Z podanych wyżej składników mieszam sos musztardowy. Odstawiam. Przygotowuję salsę: kroję w kostkę pomidora, dodaję oliwę i przyprawy. Odstawiam.
Mieszam siemię lniane z wodą i odstawiam.
Przeciskam przez praskę ugotowane ziemniaki i wrzucam do miski. Dodaję usmażoną cebulę z czosnkiem. Dodaję soczewicę, płatki owsiane i przyprawy. Dodaję siemię lniane. Solę i pieprzę do smaku. Mieszam łyżką składniki.
Na patelni rozgrzewam oliwę, formuje burgery i smażę z obydwu stron.
Podaję z salsą pomidorową i sosem musztardowym.