Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 266
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 67
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 70
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5379
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 266
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 67
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 70
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5379
Składniki
Namocz kajzerkę w mleku, odciśnij i porwij na mniejsze kawałki. Wymieszaj wołowinę ze szczyptą soli oraz pieprzu. Dodaj bułkę, jajko, chilli, oregano, kumin i sos sojowy. Wymieszaj i odstaw na 15 minut. Rzodkiewki pokrój w plasterki. Pokrój łodygi dymki w paski długości ok. 4 cm. Ugotuj ziemniaki.
W międzyczasie zwilżonymi dłońmi formuj burgery wielkości pięści, smaruj oliwą i układaj na kratce grilla. Grilluj z obu stron po ok. 3 minuty. Ugotowane ziemniaki pokrój w plastry. Rozpuść masło na patelni wraz z oliwą. Zdejmij z ognia, wymieszaj z octem, pieprzem i solą. Ziemniaki posyp dymką i rzodkiewkami. Polej sosem. Wokół ułóż burgery.
Czas przygotowania: 45 minut. Poziom: średni. Porcja 801 kcal.Źródło: TV14