Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Buraczki z mięsnym farszem"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 57
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 277
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 57
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 277
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 50 minut
Buraki wyszorować pod bieżącą wodą. Gotować 20 minut w posolonym wrzątku. Przestudzić, polewając zimną wodą. Obrać z łupin, przekroić na pół. Dymki oczyścić, pokroić na kawałeczki. Mięso wymieszać z dymką. Przyprawić na pikantnie solą, pieprzem i kuminem. Połówki buraków wydrążyć łyżką. Nałożyć mięsną masę. Ustawić w żaroodpornej formie. Podlać bulionem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec 20 minut.
Ziemniaki obrać, gotować 20 minut w posolonej wodzie. Rozgnieść tłuczkiem i utrzeć z podgrzanym mlekiem na purée. Posolić do smaku. Buraczki udekorować majerankiem. Podawać z purée.Źródło: Życie na gorąco