Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Boeuf Strogonow"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 490
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24491
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 490
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24491
Składniki
Oczyszczone mięso pokrój w paski, obrane cebule – w piórka. Grzyby namocz i rozdrobnij. Paprykę potnij na małe kawałki.
W dużym garnku z grubym dnem rozgrzej tłuszcz i zeszklij cebulę. Po chwili dodaj obtoczone w mące mięso. Obsmaż, stale mieszając przez ok. 7-10 minut. Dołóż pokrojoną paprykę i grzyby.
Zalej całość gorącym bulionem, wsyp sól, pieprz oraz liść laurowy, ziele angielskie i paprykę.
Wymieszaj i duś potrawę na wolnym ogniu 50 minut. Jeśli jest taka potrzeba, podlej całość dodatkową porcją bulionu.
W miseczce wymieszaj śmietanę z przecierem pomidorowym i odrobiną wywaru. Dodaj sos do garnka i gotuj jeszcze kilka minut.
<strong>Sylwia Ładyga z Węgrzyc Wielkich</strong>Źródło: Super TV