Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Boczek z chrupiącą glazurą"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8938
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 141
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 37
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 291
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2933
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8938
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 141
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 37
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 291
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2933
Składniki
Rozetrzyj nożem czosnek z solą na gładką masę. Połącz z imbirem, dżemem, sosem balsamicznym i oliwą.
Włóż do naczynia do pieczenia umyte i osuszone mięso. Natrzyj solą i pieprzem. Polej przygotowaną marynatą i odstaw na 10 minut.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 140 st. C. Wstaw mięso i piecz je ok. 3 godzin, aż będzie miękkie, a glazura się zeszkli. Po upieczeniu przykryj folią aluminiową i odstaw na 15 minut. Podawaj na ciepło lub zimno.
Boczek możesz zamarynować dzień przed pieczeniem i wstawić do lodówki. Będzie bardziej kruchy.Źródło: Olivia