Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos po cygańsku bo fajny pomysł na obiad szczególnie gdy chcemy nieco zmodyfikować tradycyjne klopsiki. Można go podawać również bez ryżu czy ziemniaków i też smakuje bardzo dobrze.
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 23
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 21
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21468
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 41
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 134
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 23
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 21
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21468
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 41
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 134
Składniki
Mięso mielę wraz z cebulą. Dodaje do niego czosnek przeciśnięty przez praskę, jajko, przyprawy i bułkę tartą. Dobrze mieszam. Wszystkie warzywa kroję na średnią wielkość. Z mięsa formuje kuleczki i obtaczam w mące. Wrzucam na mocno rozgrzany olej i smażę z każdej strony. Po kilku minutach ściągam z patelni i wrzucam warzywa. Jeśli trzeba dodaje jeszcze olej. Po chwilowym smażeniu warzyw dodaje znowu mięso i podlewam wodą tak by zanurzyła mięso i warzywa. Duszą ok. 40 minut. Pod koniec duszenia dodaje 3 łyżki przecieru pomidorowego oraz ewentualnie jeszcze przyprawy. Gdy sos jest mało gęsty mieszam 1 łyżkę mąki z kilkoma łyżkami z sosu i dodaje do mięsa. Smacznego!!!