Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bakłażany z indykiem"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 28
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 81
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 28
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 81
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 82
Składniki
Pomidory umyj, usuń pestki, miąższ pokrój w kostkę. Dymki potnij na kawałki. Szałwię opłucz, osusz, posiekaj.
Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Zeszklij na 2 łyżkach oliwy. Dołóż mięso, smaż kilka minut. Wymieszaj z dymką, pomidorami, koncentratem i szałwią. Przypraw solą, pieprzem oraz chili.
Bakłażany umyj, ułóż bokiem, odetnij wierzchy, wydrąż, a miąższ posiekaj. Skórę ponacinaj wzdłuż. Miąższ podsmaż na oliwie. Dodaj do mięsa.
Nadziej bakłażany. Ustaw je w formie, podlej bulionem i piecz 30 min w 200°C. Ozdób oliwkami.
50 min; Cena porcji: ok. 5 zł; Porcja: 560 kcal.Źródło: Naj