Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiana przez wielu smakoszy potraw z ziemniaków, babka ziemniaczana z podsmażonym wędzonym boczkiem, kiełbasą i cebulą.
papier do pieczenia, forma do pieczenia (duża kaksówka), tarka
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8921
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 127
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 33
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 281
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2918
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 61
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8921
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 127
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 33
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 281
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2918
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki trzemy na pulpę.
Lekko odciskamy z wody, dodajemy sól, mąkę, kaszę manną, wbijamy jajka oraz dodajemy pozostałe przyprawy.
W między czasie smażymy pokrojone w kostkę boczek, kiełbaskę i cebulę.
Gdy się podsmażą, dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy.
Wykładamy foremkę (keksową dużą) papierem do pieczenia, wlewamy ciasto i wkładamy do piecyka.
Pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Bardzo smaczna jest podsmażana na drugi dzień. Smacznego !!!