Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20239
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 153
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2117
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20239
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 153
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2117
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Składniki
Schab opłucz, osusz, rozbij. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę i wymieszaj z pozostałymi składnikami marynaty.
Kotlety posmaruj marynatą. Ułóż w miseczce. Przykryj kawałkiem folii i wstaw do lodówki na 2 godziny. Papryki rozetnij, usuń środki z pestkami, strąki opłucz, osusz i pokrój w paseczki.
Zamarynowane plastry schabu ułóż na deseczce. Rozłóż na nich paseczki papryki. Całość zwiń (ew. zepnij wykałaczkami). Na dużej patelni rozgrzej 3–4 łyżki oleju. Włóż roladki. Szybko obsmaż je ze wszystkich stron. Podlej wodą. Potem zmniejsz płomień i duś ok. 20 min. Podawaj np. z ryżem oraz surówką.Źródło: Naj