Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Aksamitny krem z pieczarek"
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2702
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 696
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 686
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1635
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2702
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 696
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 686
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1635
Składniki
Pieczarki umyć, pokroić na plasterki, podsmażyć na maśle. Cebulę umyć, obrać, drobno posiekać, zeszklić na łyżce oleju, dodać przyrumienione na maśle pieczarki, poddusić pod przykryciem, doprawić solą i pieprzem. Część pieczarek odłożyć do dekoracji zupy, resztę zmiksować na idealnie gładki krem z bulionem drobiowym.
150 ml śmietany dokładnie wymieszać z niewielką porcją lekko wystudzonej zupy i tak zahartowaną wlać do garnka, wymieszać z całością zupy. Dzięki temu śmietana się nie zwarzy.
Krem pieczarkowy podawać najlepiej w bulionówkach. Każdą porcję udekorować kawałkami odłożonych podsmażonych pieczarek i umytym posiekanym szczypiorkiem, dodatkowo ozdobić kleksem z reszty śmietany.
Zupę podawaj z grzankami, groszkiem ptysiowym, lanymi kluseczkami albo grubszym makaronem typu świderki.
ok. 35 minut.Źródło: Twoje Imperium