Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowy pomysł na smażone jabłka w cieście. Nieoczywistym składnikiem jest wytrawne wino, które nadaje głębokiego smaku i koloru. Zraziki z jabłek mogą być świetną alternatywą dla klasycznych pączków.
Polecam.
Odsłon: 1040
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 818
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 118
Polecam.
Odsłon: 1040
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 818
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 118
Składniki
Jabłka umyj i obierz. Podziel na 8 części i pozbądź się gniazd nasiennych.
Do miski przesiej mąkę wraz z cukrem i cynamonem. Wlej wino i dokładnie wymieszaj. Odstaw do lodówki na 10 minut.
W garnku z grubym dnem rozgrzej olej.
Każdy kawałek jabłka obtocz w cieście i smaż z obydwu stron na złoty kolor.
Usmażone jabłka wykładaj na ręcznik papierowy. Podawaj posypane cukrem pudrem.