Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na szybko ciastka o winnym smaku:)
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 46
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 46
Składniki
Rozwinąć ciasto francuskie. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dżem dać do miski,dodać rozpuszczoną czekoladę oraz łyżkę kakao,wymieszać. Nałożyć na ciasto,wyrównać szpatułką lub łyżką i zwinąć ciasto w roladę. Pokroić w 1,5 cm części i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą roladkę posmarować roztrzepanym jajkiem. Dać do nagrzanego piekarnika do 190st.zapiec do złotego koloru. Wystudzone osypać cukrem pudrem
Smacznego życzę!