Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są rewelacyjne, bardzo kruche rozpływają się w ustach.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 489
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24475
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 489
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24475
Składniki
W misce wymieszać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Następnie dodać żółtka, starte na tarce o dużych otworach zimne masło, olej, aromat i spirytus
Zagnieść elastyczne miękkie ciasto, wybić wałkiem.
Ciasto przełożyć do maszynki, wyciskać ciasteczka na nie posmarowaną tłuszczem blaszkę. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 12-15 minut w temp 180 stopni.
Polewę przygotować według przepisu na opakowaniu. Ozdobić zimne ciasteczka, posypać kolorową posypką.