Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik jest pyszny , rozpływa się w ustach. Sama rozkosz na kolację walentynkową.
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 23
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 21
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21467
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 39
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 133
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 23
Orzeźwiająca lemoniada cytrynowa z syropem miętowym. Doskonała na upalne dni....
Odsłon: 21
Mięciutkie, puszyste oponki. Na drugi dzień zostało mi kilka i są nieco tward...
Odsłon: 21467
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 39
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 133
Składniki
Utrzeć żółtka z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
Dodać zmielone orzechy.
Dodać tartą bułkę
Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z masą.
Wysmarować tortownicę
Wylać ciasto
Piec ok 30 minut.
Zimny , upieczony biszkopt wycinamy w kształcie serca.
Przekrawamy na 3 blaty.
Masa
Masło ucieramy na puch ,
dodajemy stopniowo ucierając pokruszoną chałwę
Następnie dodajemy mleko w proszku
Masę ucieramy na puch.
Smarujemy masą blaty serca.
Boki torciku smarujemy masą.
Torcik dekorujemy według swojego pomysłu.