Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny wafel,fajna wersja z galaretką.Nie jest bardzo słodki,jak dla mnie idealny:)źródło:winiary.pl
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 77
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 77
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 749
Składniki
Galaretkę rozpuścić według przepisu na opakowaniu,wystudzić i poczekać,aż zacznie tężeć.
Mleko ugotować z cukrem.Na gotujące mleko wsypać wiórka kokosowe i gotować około 10 minut na małym ogniu ciągle mieszając.
Masło zmiksować na gładko i dodać ostudzone wiórka kokosowe i zmiksować na masę.
Wafel przekładać w/g następującej kolejności: wafel-marmolada-wafel-masa kokosowa-biszkopty-masa kokosowa-galaretka-wafel-marmolada-wafel
Całość odstawiamy do lodówki do stężenia galaretki,obciążyć wafla czymś ciężkim np.deską do krojenia.