Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Typowo świąteczne, małe i pyszne kuleczki kakaowo-rumowe.
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 75
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2792
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 75
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2792
Składniki
Na małym ogniu roztapiamy masłem z cukrem, kakao i wodą( do zagotowania).
Masę włożyć do lodówki na aż będzie całkiem zimna.
Rozdrabniamy herbatniki.
Do masy dodajemy rum i herbatniki( tak dużo aż z masy będzie dało się formować kulki). Odstawić masę na 15 min.
Formować małe kuleczki i obtaczać je w kokosie. Przed podaniem wstawić je na poł godziny do lodówki żeby trochę stwardniały.