Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort z okruszków z owocami leśnymi"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 108
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1889
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 108
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1889
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 716
Składniki
Połam krakersy na grubsze kawałki i pokrop je mlekiem. Masło zwykłe oraz orzechowe, a także połowę cukru pudru utrzyj na gładką masę i wymieszaj z krakersami. Przełóż masę do tortownicy (o średnicy ok. 18 cm) i wstaw do lodówki.
W makutrze utrzyj twaróg z resztą cukru pudru na gładko. Ubij śmietanę kremówkę na sztywno i delikatnie wmieszaj do twarogu.
Usztywniacz (śmietan-fix) przygotuj wg instrukcji i dodaj do masy twarogowej. Wyłóż ją na ciasto i ponownie wstaw całość do lodówki do stężenia, minimum na 4 godziny.
Na stężałym torciku rozłóż oczyszczone, ale suche owoce. Podając torcik, krój go na porcje gorącym nożem. Czas przygotowania: 30 minut
Cena porcji: ok. 5,5 zł Kalorie: porcja 300 kcal
Jeśli chcesz, by ciasto było trochę słodsze, zamiast krakersów użyj biszkoptów lub herbatników.Źródło: Na żywo