Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort z kremem ajerkoniakowym"
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5227
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4997
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 230
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5227
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4997
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 60
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 230
Składniki
Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj mąkę, 2 łyżki kakao i proszek do pieczenia. Wmieszaj ubite białka. Wlej ciasto do tortownicy. Piecz ok. 40 min w 180 st. Ostudź, pokrój na 4 blaty.
Czekoladę rozpuść z 2 łyżkami mleka. Dodaj do ubitej kremówki. Krem ajerkoniakowy przygotuj wg przepisu. Blaty przekładaj kremem ajerkoniakowym. Gotowy tort posmaruj masą czekoladową. Odstaw do lodówki.
Czas ok. 70 min; porcja – 480 kcal, cena 1,70 zł.Źródło: Świat kobiety