Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Też czasami pieczecie torty bez okazji ? Ja właśnie upiekłam taki weekendowy zamiast innego ciasta. Bo przecież nie tylko jakaś okazja jest aby zrobić pyszny torcik ? Prawda ?
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 476
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1565
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 345
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 476
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1565
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 345
Składniki
Białka jajek ubić z cukrem dodając go partiami. Dodawać po jednym żółtku oraz barwnik i ekstrakt. Gdy masa jajeczna jest gotowa dodawać porcjami mąki przesiane z proszkiem do pieczenia. Mieszać delikatnie. Masę przełożyć do formy o wymaiarach 34 x 24 cm ale na dno wyłożyć papier do pieczenia. Biszkopt piec 40 minut a potem go wystudzić i przekroić na dwa placki.
Brzoskwinie wyjąć z zalewy i pokroić razem z obranym kiwi i wydrążyć pestki granatu. Mascarpone utrzeć z cukrem a potem wlać śmietanę i ubić. Sok z brzoskwiń rozcieńczyć odrobiną wody. Pierwszy ułożyć na podkładzie i nasączyć go. Rozsmarować dżem, nałożyć porcję śmietany i rozłożyć połowę brzoskwiń i kiwi. zakryć drugim plackiem, nasączyć i posmarować śmietaną. Dowolną końcówką udekorować boki i brzeg tortu na górze i wykończyć resztą brzoskwiń i kiwi i rozsypać pestki granatu. Tort przed podaniem schłodzić w lodówce.