Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 47
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 65
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2757
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 232
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 167
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 47
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 65
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2757
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 232
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 167
Składniki
biszkopt 6 jaj ,5 łyżek mąki, cukier 1/2 szkl ,proszek do pieczenia(opcjonalnie bo wyrośnie na samych białkach) biszkopt: ubic białka na sztywno dodac cukier żółtka,na koncu dodac mąke rozdzielić na minimum 4 miseczki i do kazdej dodac inny barwnik spożywczy niebieski czerwony zielony, ,jeden można zostawić naturalny piec na jednorazowych blaszkach najlepiej upiec cienkie biskopty a więcej np. 6 biszkoptów 2czerwone,2niebieskie,zielony i naturalny bo ładniej wyglądają
krem mascarpone mascarpone ubicz dodając miękką białą czekolade|(nie gorącą bo się krem zważy) ilość czekolady zależy jak słodki chcemy zrobić krem. na mój torcik 2 mascarpone+ 1 i 1/2 białej czekolady krem rozsmarowujemy na każdym biszkopcie w miarę cienko na 4 biszkopty można dodac 1 warstwę dżemu wiśniowego by przełamać słodki smak. dekoracja dowolna