Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik włoski z wiśniami i czekoladą"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 169
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 25
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 103
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 437
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19586
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 169
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 25
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 103
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 437
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19586
Składniki
Biszkopt: jajka rozbijam, oddzielam żółtka od białek. Białka ubijam, dosypując cukier i cukier waniliowy. Dodaję obie mąki, proszek i czekoladę. Mieszam. Przelewam do tortownicy wyłożonej pergaminem. Piekę 30 min w 170°C.
Galaretka i masa: wiśnie osączam, odkładam, zalewę gotuję z cukrem. Dodaję żelfix i sok z cytryny. Odstawiam do stężenia. Śmietanę ubijam z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Połowę odkładam, mieszam ją ze startą czekoladą.
Przygotowuję poncz ze szklanki przegotowanej wody, cukru, soku cytrynowego i rumu. Biszkopt tnę na 3 blaty, nasączam je ponczem i przekładam tężejącą galaretką, śmietanowymi kremami oraz odłożonymi owocami. Tort dekoruję np. polewą czekoladową, bitą śmietaną i wisienkami.
12 porcji 55 min 30 min
<strong>Agata Skiba z Łabędzinowa</strong>Źródło: Naj