Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik tiramisu z malinami"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 59
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 63
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5370
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 263
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 59
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 63
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5370
Składniki
Maliny przebierz. Kawę rozpuść w 2 łyżkach wrzątku, a gdy przestygnie, wymieszaj ją z likierem migdałowym. Poncz odstaw. Twaróg utrzyj ze zwykłym cukrem, cukrem wanilinowym i śmietaną. Na koniec dodaj rozdrobniony serek mascarpone. Całość przez chwilę miksuj tak, aby powstał puszysty krem.
Połowę biszkoptów pokrusz i wymieszaj z masłem. Masę ułóż na dnie tortownicy (o średnicy ok. 22 cm) i mocno dociśnij. Skrop ponczem kawowym (trochę odłóż) i posyp malinami. Wyłóż część kremu, przykryj go resztą biszkoptów i skrop ponczem.
Przez szprycę cukierniczą wyciśnij na biszkopty pozostały krem, formując szpiczaste rozetki. Wstaw tiramisu do lodówki. Przed podaniem posyp deser kakao. Czas przygotowania: 90 minut
Cena porcji: ok. 4 zł. Kalorie: porcja 420 kcal.Źródło: Na żywo