Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort na zimno serowy, na spodzie ciasteczkowym. Masa serowa z czekoladą i śmietanką. Tort na upalne dni, bardzo pyszny.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 81
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 81
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
spód-Poukładać biszkopciki na spodzie tortownicy 27 cm.
masa serowa-Wymieszać żelatynę z gorącą wodą, ostudzić do letniego.Schłodzone czekolady zetrzeć na tarce jarzynowej. Śmietankę ubić z cukrem i śnieżką. Miksując dodawać porcjami ser.Na koniec dolewać letnią żelatynę, cały czas miksując, ale już nie za długo.Dodać startą czekoladę,szybko wymieszać. Wlać do tortownicy i schłodzić w lodówce.
Zdjąć obręcz z tortownicy i ułożyć tort na paterze. Poukładać czekoladki wokół tortu.
Tort przetrzymywać w lodówce i kroić ciepłym nożem.