Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 55
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 55
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Składniki
Espresso lub kawę rozpuszczoną w 350 ml gorącej wody wymieszać z cukrem wanilinowym i odstawić do ostygnięcia.
Jajka sparzyć, białka oddzielić od żółtek.
Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na gęstą jasną masę.
Śmietanę ubić na sztywno mikserem na najwyższych obrotach, dodać mascarpone i ubijać jeszcze przez około 1 minutę.
Do śmietany z mascarpone dodać żółtka z cukrem i całość zmiksować.
Połowę biszkoptów moczyć po kolei w kawie i ułożyć z nich pierwszą warstwę na dnie prostokątnego naczynia lub w pucharkach.
Biszkopty posypać kakao.
Na warstwie biszkoptów rozprowadzić połowę masy z mascarpone.
Z drugiej połowy biszkoptów moczonych w pozostałej części kawy ułożyć druga warstwę i ją również posypać kakao.
Na biszkopty wyłożyć drugą część masy z mascarpone, wyrównać i posypać kakao.
Deser wstawić do lodówki na co najmniej cztery godziny.