Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta z budyniem i owocami jest bardzo smaczna i łatwa do przygotowania. Do tarty można dodać dowolne owoce.
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 36
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 34
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2721
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 129
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 111
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 36
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 34
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2721
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 129
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 111
Składniki
Mąki wymieszać ze szczyptą soli. Dodać cukier puder, starte na tarce masło, jajko, żółtko, śmietanę i cukier wanilinowy. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię, odłożyć do lodówki na 30 minut.
Następnie rozwałkować, włożyć do formy na tartę, nakłuć widelcem. Przykryć papierem, wsypać garść fasoli i włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika. Piec około 10-12 minut
Żółtko i budyń śmietankowy wymieszać w 100 ml zimnego mleka. 300 ml mleka zagotować, wlać budyń z żółtkiem, gotować 1-2 minuty.
Budyń malinowy ugotować według przepisu na opakowaniu zmniejszając ilość mleka. Podpieczone ciasto wyjąć z piekarnika, zalać budyniem, ułożyć śliwki i ponownie włożyć do piekarnika.
Piec około 15 minut. Wyjąć, przestudzić, ułożyć miękkie owoce, podawać.