Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna czekoladowa tarta z budyniem i owocami lata to idealna propozycja na letni deser.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20241
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 153
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2129
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20241
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 153
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2129
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Składniki
Ciasto: Mąkę wymieszać z cukrem, kakao i szczyptą soli. Dodać pokrojone w kostkę zimne masło, wodę i jajko. Zagnieść kruche ciasto ręcznie lub w robocie. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować i przełożyć do formy na tartę. Spód ciasta nakłuć kilkukrotnie widelcem. Wierzch ciasta wyłożyć papierem do pieczenia i obciążyć np. ziarnami fasoli. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 15 minut. Po tym czasie zdjąć papier do pieczenia z obciążeniem i dopiec tartę kolejne 10-15 minut.
Budynie ugotować według instrukcji na opakowaniu na 700 ml mleka. Wystudzić. Owoce umyć i osuszyć. Na wystudzony spód tarty wysmarować budyń. Na budyniu ułożyć owoce.