Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciężko zdecydować się jakie owoce dziś dorzucimy do ciasta więc zawsze można dorzucić wszystkie. Pyszna i szybka w przygotowaniu tarta kakaowa z kremem mascarpone, borówkami, malinami, truskawkami, bananem i kiwi,
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 134
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 82
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 134
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 82
Składniki
Do miski wrzucamy mąkę, cukier puder, szczyptę soli, kakao, jajko oraz pokrojone w kostkę zimne masło - szybko wyrabiamy kruche ciasto rękoma albo mikserem. Wkładamy do lodówki na 30 min następnie smarujemy blachę do tart tłuszczem i posypujemy lekko mąką. Wykładamy ciasto i równomiernie rozprowadzamy dłońmi. Robimy widelcem dziurki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni termoobieg przez 30-35 minut.
Kiedy ciasto kruche przestygnie w misce ubijamy śmietankę na sztywno z cukrem pudrem a następnie dodajemy mascarpone i ubijamy aż krem będzie sztywny. Wykładamy na kruche ciasto posmarowane dżemem i układamy owoce. Chłodzimy w lodówce wyjmujemy na 30 min przed podaniem.