Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, łatwe, coraz to inne. W 30 minut na poczęstunek dla niespodziewanych gości.
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 38
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 38
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2726
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 152
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 117
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 38
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 38
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2726
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 152
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 117
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąc na stolnicy. Lekko rozwałkować, pociąć na kwadraty od 6-8 cm.
Na każdy kwadra nakładać zapiekane jabłka z brzoskwiniami. Można też inne owoce , w formie konfitury. według upodobania i smaku.
Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temp 180*C przez ok. 20 min.
Wyjąc z piekarnika . Gdy przestygnie udekorować surowymi owocami np. winogrona i polać lukrem.
Smacznego :)