Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szarlotka z bezą"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 25
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 77
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 25
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 80
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 270
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 77
Składniki
Zagnieć ciasta. Podziel je na pół. Do jednej części wsyp płatki. Zagnieć. Schłodź. Częścią ciasta bez migdałów wylep formę.
Białka ubij ze szczyptą soli i cukrem pudrem. Wsyp budyń i dalej ubijaj, aż się połączą.
Jabłka wymieszaj z cynamonem i galaretkami. Pogrzej mocno, potem ostudź. Ciasto posyp bułką tartą, wyłóż jabłka. Nakryj bezą. Z ciasta z migdałami uformuj wałeczek. Pokrój w krążki. Ułóż je na cieście tak, aby zachodziły na siebie.
Piecz 50 min w temp. 180°C. Posyp cukrem pudrem.
Porcje 20 Przygot. 90 min Cena 1,40 zł Kal. 302 kcal
<strong>Przepis przysłała Zofia Pytlak ze Starachowic</strong>Źródło: Bella Relaks