Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Staropolski przepis na smaczną szarlotkę.
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 80
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2807
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 80
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2807
Składniki
Wykonanie: Jabłka obrać, pokroić w ósemki. Otręby, mąkę i cukier razem mieszamy. Formę do pieczenia smarujemy dobrze masłem i wykładamy przygotowaną mieszankę. Następnie układamy jabłka i oprószamy cynamonem. Na wierz ścieramy na tarce o grubych oczkach dobrze schłodzone masło. Pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni na niskim poziomie piekarnika.