Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
deser z serii "sernik na zimno", uwaga! alkoholizowany.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1852
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 104
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1852
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Składniki
naczynie wykladamy biszkoptami maczanymi w alkoholu, nastepnie kladziemy warstwami - ser, brzoskwinie, biszkopty za kazdym razem nasaczone alkoholem. Tak az do zapelnienia calej formy. Konczymy warstwa biszkoptow. Nalezy przygotowywac w formie ktora mozna zamknac. Naczynie powinno byc scisle wypelnione. Taki `pakunek` wstawiamy na noc do lodowki a rano wyjmujemy z formy gotowa `bryle serowa`. Nalezy przechowywac w lodowce, mozna forme posmarowac oliwa przed umieszcvzeniem w niej skladnikow. Latwiej wtedy wyjac calosc.