Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
piernik jest rewelacyjny, ma strukturę charakterystyczną dla pierników,wspaniale smakuje i wygląda a robi się go ekspresowo i przyjemnie Polecam gorąco :)
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 740
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto dajemy do miski-wszystko miksujemy na jednolitą masę. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i dajemy do niej ciasto.
Pieczemy około 40 min w temp `170-180 stopni do suchego patyczka. Piernik wyciągamy z blaszki i studzimy.
Następnie przecinamy na 3 spody i przekładamy je powidłami.
Składniki na polewę dajemy do miseczki i rozpuszczamy nad kąpielą wodną-mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Polewą polewamy cały piernik i możemy go ozdobić cukrowymi dodatkami. Przechowujemy go w lodówce lub pojemniku na ciasto. Piernik jest rewelacyjny, ma strukturę charakterystyczną dla pierników,wspaniale smakuje i wygląda. Polecam gorąco :)