Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto na Świąteczny stół.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Wykonanie ciasta: Wszystkie składniki na piernik wymieszać, dokładnie utrzeć i podzielić na trzy części. Foremkę o wymiarach 24 cm x 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia i upiec po kolei placki w temperaturze 180 stopni przez 15-20 minut. W między czasie zrobić kokosową masę.
Wykonanie masy kokosowej: Mleko zagotować z cukrem, wsypać wiórki kokosowe i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Po czym odstawić do ostygnięcia. Śnieżkę ubić zgodnie z opisem na opakowaniu, połączyć z zimną masą kokosową. Następnie masę podzielić na dwie części, zabarwić dowolnym barwnikiem spożywczym.
Do każdej części masy dodać po łyżce żelatyny rozpuszczonej w odrobinie gorącej wody. Przygotowaną masą przełożyć placek w wstawić do lodówki do schłodzenia. Jeżeli nie mamy barwników spożywczych to przekładamy placek białą masą.